Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція подала документи на Димінського в Інтерпол

  • 16.12.2017, 17:00
  • 9 909

Нацполіція України подала документи щодо президента ФК "Карпати", бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП, до генерального секретаріату Інтерполу.

Поліція подала документи на Димінського в Інтерпол
Поліція подала документи на Димінського в Інтерпол

Про це повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на речника Нацполіції України Ярослава Тракало.

"Нацполіція подала документи щодо згаданої особи до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні. Після вивчення усіх документів Генсекретаріат ухвалить рішення про оголошення або не оголошення її у розшук. За правилами, Інтерпол вивчить надані українською стороною документи найближчим часом на предмет зокрема політичної, расової чи релігійної дискримінації", - зазначив він.

"У разі позитивного рішення після встановлення місця перебування розшукуваного буде задіяно механізм екстрадиції, далі цим займатиметься ГПУ", - додав Тракало.

Суд обрав запобіжний захід трьом охоронцям Димінського

Їм інкримінують дачу завідомо неправдивих свідчень.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для трьох охоронців бізнесмена Петра Димінського, яких звинувачують у дачі завідомо неправдивих свідчень. Про це в суботу, 16 грудня, повідомив речник Нацполіції Києва.

"Під час досудового розслідування були опитані як свідки троє охоронців, які надали неправдиві свідчення стосовно обставин ДТП та особи, яка безпосередньо її скоїла. 13 грудня їм було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2. Ст 284 ККУ (дача завідомо неправдивих показів). 14 грудня Печерський суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту", — зазначив він.

Як повідомлялося, 16 грудня Національна поліція України подала документи до генерального секретаріату Інтерполу на бізнесмена Петра Димінського.

Поліція оголосила Димінського в розшук

Раніше повідомлялося, що 12 грудня суд дозволив ГПУ затримати бізнесмена.

Національна поліція України оголосила у розшук бізнесмена Петра Димінського. Відповідна інформація оприлюднена на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Особи, які переховуються від органів влади».

Повідомляється, що Димінський зник 11 грудня 2017 року, поліція розшукує його за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Дружина Загорія каже, що канал Димінського придивлялися для себе, а не для АП

Медіа-експерт Катерина Загорій заявляє, що разом із чоловіком, народним депутатом від БПП, Глібом Загорієм цікавилася телеканалом ZIK у власних інтересах, а Адміністрація президента не має до цього жодного відношення.

Про це вона сказала "Українській правді" в п'ятницю, коментуючи заяву телеканалу зі звинуваченнями у спробі рейдерства.

"Ми справді з чоловіком розмовляли з паном Димінським, у зв'язку з тим, що він є власником телеканалу. Про те, що телеканал або продається, або віддається в управління. Пан Димінський сказав, що йому не цікаво віддавати його в управління і йому не дуже цікаво продавати, але він готовий розглядати варіанти", — каже Загорій, зазначивши що здивована подібними звинуваченнями.

"Ми домовились продовжити цю розмову. Поки що ми до цієї історії не повернулись, бо це не є терміново", — додає вона.

За словами Загорій, вказана розмова мала місце в грудні.

"Слова Адміністрація президента чи імена якихось вищих посадових осіб не звучали в цій розмові взагалі. Ця розмова була виключно про телеканал ZIK і більше ні про що", — наголосила вона.

На уточнююче запитання, вона також зазначила, що Загорії цікавляться телеканалом у власних інтересах, а не в чиїхось інших.

З Димінським, за словами Катерини, їх звели "знайомі, які теж не мають жодного відношення до Адміністрації президента". До того моменту Загорії не були особисто знайомі з бізнесменом.

"Щодо історії про ДТП, то в розмові було витрачено одне речення, в якому він сказав, що невинуватий", — зазначила Загорій.

"Ми розмову не записували. Якщо пан Димінський це робив, то нехай пред'явить і одразу все стане зрозумілим, чого вона стосувалася", — додала вона.

Загорій зазначила, що ще у вівторок переписувалася із представницею Димінського і отримувала від неї різні комерційні пропозиції.

Димінський заявив про спробу рейдерства з боку АП

Керівництво телеканалу ZIK називає причиною вручення підозри у скоєнні смертельної ДТП та потенційного подання в міжнародний розшук власника телеканалу Петра Димінського, його відмову "віддати телеканал в управління на 3 роки".

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій 15 грудня.

ZIK стверджує, що з такою пропозицією нещодавно до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, звернулися від імені Адміністрації президента народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною.

"Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП", — заявляють на телеканалі.

Справу проти охоронця Димінського закрили

Правоохоронці закрили кримінальне провадження стосовно охоронця бізнесмена Петра Димінського Андрія Борща за підозрою в скоєнні смертельної ДТП.

Про це "Українській правді" повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Кримінальне провадження за відсутності складу злочину щодо нього закрито", - сказав прес-секретар.

Він пояснив, що після проведення низки процесуальних дій слідчі встановили відсутність фактів, що саме цей громадянин був за кермом.

"Встановили, що не він був за кермом, що він дав завідомо неправдиві свідчення", - зазначив Тракало.

За словами речника, станом на 12 грудня вирішувалося питання про відкриття щодо нього кримінального провадження за дачу неправдивих показів.

Охоронцеві Димінського змінили звинувачення

З охоронця Петра Димінського Андрія Борща зняті звинувачення в скоєнні смертельного ДТП і пред'явлені звинувачення за ст. 396 КК "Приховування злочину".

Про це повідомив член колегії МВС Антон Геращенко в facebook.

"З охоронця Петра Димінського Андрія Борща, який невдало намагався взяти на себе відповідальність за свого шефа, зняті звинувачення в скоєнні смертельного ДТП. Замість цього йому пред'явлені звинувачення за ст. 396 КК "Приховування злочину". Він знав хто скоїв цей злочин і свідомо приховував це від суду і слідства", - написав Геращенко.

Суд дозволив ГПУ затримати Димінського

Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання президента ФК "Карпати", бізнесмена Петра Димінського, якого підозрюють у скоєні смертельної ДТП.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речник генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Суд задовільнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Димінського П.П. та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - написала вона.

Димінському повідомили про підозру

Поліція повідомила про підозру президенту ФК "Карпати", бізнесмену Петру Димінському у скоєнні смертельної ДПТ на Львівщині 18 серпня 2017 року.

Про це "Українській правді" повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Слідчі національної поліції повідомили про підозру винуватцю резонансної ДТП на Львівщині. Наразі тривають заходи зі встановлення місцезнаходження цього громадянина та виклику його до слідчих", - сказав Тракало.

Він нагадав, що на місці події винуватцем ДТП представився інший чоловік, якому згідно з рішенням суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а пізніше, за рішенням апеляційного суду, — цілодобовий домашній арешт.

"Проте, після призначення низки необхідних процесуальних дій, слідчі встановили відсутність факту керування автомобілем цим чоловіком, який спочатку назвався водієм "Мерседеса". Натомість слідчі зібрали достатню кількість доказів того, що автомобілем "Мерседес" керувала інша особа", - сказав Тракало.

Він не повідомив імені чоловіка, якому оголосили про підозру, але додав, що мова йде про аварію, що "сталася 18 серпня на автодорозі Львів-Краковець, де внаслідок зіткнення двох автомобілів — "Мерседес" та "Опель" — загинула 31-річна мешканка Львівщини".

Димінському повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

За словами Тракала, відповідні документи 7 грудня направили на всі відомі слідству адреси. Станом на 12 грудня повідомлення вважається врученим.

"У разі неприбуття підозрюваного, йому буде обрано запобіжний захід та організовано заходи з його розшуку", - сказав речник поліції.

За вчинення злочину за ст. 286 ККУ передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Стало відомо, чи причетний Димінський до смертельної ДТП

Слідство встановило безпосередню участь власника ФК "Карпати" і телеканалу ZIK Петра Димінського у смертельній ДТП на Львівщині, внаслідок якої загинула 31-річна Наталя Тріла.

Про це пише Insider з посиланням на джерело в правоохоронних органах, яке повідомляє про проведену повторну експертизу у справі ДТП.

Видання зазначає, що слідчим шляхом встановлено, що саме Димінський був за кермом автомобіля Mercedes, який збив жінку.

На думку слідства, Димінський понесе покарання, навіть, попри те, що мати потерпілої відмовилася від матеріальних претензій до нього.

Зазначається, що на даний момент львівський бізнесмен продовжує перебувати у Швейцарії, куди він вилетів приватним літаком зі Львова невдовзі після ДТП.

Схожі новини