Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада продовжила мораторій на продаж землі в Україні

  • 07.12.2017, 18:12
  • 988

Верховна Рада продовжила мораторій на продаж та інші способи відчуження сільськогосподарських земель в Україні до 1 січня 2019 року.

Відповідний законопроект №7350 підтримали 236 народних депутатів.

"Мораторій дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний оборот", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, автори законопроекту зазначають, що скасування заборони під час економічної кризи, без врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільськогосподарського призначення, є загрозою як національній, так і продовольчій безпеці України.

Ініціатори продовження мораторію вважають, що перед введенням в Україні обігу сільськогосподарських земель спочатку необхідно розробити і прийняти законодавчу базу щодо формування розвиненої мережі фермерських господарств. На їхню думку, це дозволить створити робочі місця у сільській місцевості, а також забезпечити розвиток територіальних громад.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини