Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шахтар виграв у Манчестер Сіті з рахунком 2:1 

  • 07.12.2017, 08:05
  • 975

Шахтар у Харкові переграв у шостому турі групової стадії Ліги чемпіонів Манчестер Сіті з рахунком 2:1 і вийшов до 1/8 фіналу.

Господарі поля вже на перших хвилинах загрожувати воротам суперника. Так, Бернард відпасував на фланг Тарасу Степаненко, той в падінні проштовхнув м'яч на Факундо Феррейру, після удару якого м'яч влучив у груди Компані.

Згодом гра заспокоїлася, але в середині першого тайму донецькому колективу вдалося розпечатати рамку Едерсона. Це Марлос на 26-й хвилині впевнено пройшов крізь півзахист гостей, віддав на кут штрафного Бернарду. Ніхто бразильського гравця не накрив, у нього був час розвернутися, прицілитися та нанести удар у дальню дев'ятку.

Шахтар не зупинився на досягнутому та міг відразу вже збільшити свою перевагу, проте голкіпер Сіті врятував свою команду після удару Бернарда. І все ж, на 32-му обороті секундної стрілки "Гірники" добилися свого. Помилка Едерсона, який на виході махнув ногою повз м'яча і таким чином залишив снаряд Ісмаїлі, дозволила захиснику закотити м'яч у порожні ворота.

У кінцівці першої половини манкуніанці мали шанс відновити статус-кво, проте Андрій Пятов перервав вихід один на один з ним від Габріела Жезуша. Після перерви гості знову наступали на володіння українського клубу, але той витримав тиск суперника.

Надалі Шахтар остаточно переключився на контратакуючу гру, в чому досягав успіху до кінця основного часу, коли "Городянам" вдалося скоротити рахунок після точного удару Серхіо Агуеро з пенальті. 2:1 - Шахтар перервав 20-матчеву переможну серію англійської колективу у всіх турнірах цього сезону та з другого місця в групі вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Шахтар - Манчестер Сіті 2:1

Голи: Бернард, 26, Ісмаїлі, 32 - Агуеро, 90+2 (з пенальті)

Джерело: Новое время

Схожі новини