Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нацбанку назвали продукт, який найбільше здорожчав в Україні за останній рік

  • 25.11.2017, 09:15
  • 1 420

Найбільше у ціні зросли баклажани.

В Україні, за останній рік, ціна на баклажани зросла більш, ніж в 4 рази. Про це розповів член правління Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб в інтерв'ю "Українські правді".

"Я задаю журналістам запитання: який товар за останній рік подорожчав найбільше? Ще ніхто не відповів. Баклажаны — 439%. На первом месте баклажаны по темпам роста, на втором — кабачки, на третьем — арбузы", - сказав Сологуб.

За його словами, Національний банк два роки займається веб-скрейпінгом, який дозволяє автоматично відстежувати ціни у всіх магазинах і аналізувати короткострокову інфляцію, так як ці дані дають зріз на щоденній основі.

"Також цей метод дозволяє краще зрозуміти, що відбувається з споживчими цінами, коли ми порівнюємо ці дані і дані Держстату. Так ось: кардинальної різниці між цифрами, які показує Держстат, і цифрами, які показує веб-скрейпінг, немає", - заявив Сологуб.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що основними факторами здорожчання продуктів харчування є ціни на імпортні товари і сезонні коливання цін.

Джерело: Тиждень

Схожі новини