Передплата 2024 ВЗ

Через скандал з Шаройко Україна перенесла деякі офіційні візити в Білорусь

  • 22.11.2017, 21:00
  • 1 592

Після звинувачення українського журналіста Павла Шаройка в шпигунстві Україна перенесла деякі офіційні візити в Білорусь.

Про це повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим, додавши, що ситуація в цілому негативно вплине на співпрацю Мінська і Києва.

"Очевидно, що нічого хорошого для наших відносин тут немає. Слід було б порівняти той збиток, який завдав безпеці Білорусі журналіст, який нібито тут мережу агентів створив, із тим збитком, який для наших двосторонніх відносин мав хоча б один той брифінг представника КДБ. Як для двосторонніх відносин на політичному рівні, так і побутових", - сказав Кизим в інтерв'ю "Єврорадіо".

Посол зазначив, що згідно з проведеними українськими телеканалами опитуваннями, позитивний імідж Білорусі в очах простих українців стрімко падає.

"І якщо у вас буде засідання ПАРЄ, то наші депутати можуть прийняти рішення обмежити кількість делегації. Можна сказати, що окремі чиновники з уряду ухвалили рішення утриматися від поїздок в Білорусь, поки що", - додав глава української дипмісії.

На його думку, сторонам потрібно відновити рівень довіри, який сильно впав після інцидентів останнього часу - і з Павлом Шаройко, і з Павлом Грибом. Торкаючись "шпигунського скандалу" з П. Шаройко, Кизим заявив, що цей інцидент спровокований.

"Очевидно, що це було сплановано або білоруськими, або російськими спецслужбами", - зазначив посол.

Він не виключив, що затримання Шаройко було відповіддю на затримання в червні поточного року в Чернігові білоруса, звинуваченого в шпигунстві на користь Російської Федерації.

Джерело: zn,ua

Схожі новини