Передплата 2024 «Добра кухня»

В Атлантичному океані шукають зниклу субмарину ВМС Аргентини

  • 19.11.2017, 11:53
  • 881

На борту підводного човна перебуває 44 моряки.

Військово-морські сили Аргентини заявили, що отримали сигнали, які можуть виходити з підводного човна «Сан-Хуан», який зник в Атлантичному океані на цьому тижні. Про це повідомляє Associated Press.

Усього було отримано сім коротких сигналів тривалістю від 4 до 36 секунд. Їх приймали протягом десяти хвилин різні бази ВМС Аргентини. На думку військових, екіпаж намагається знову вийти на зв'язок — буде зроблено все для того, щоб виявити джерело сигналів. При цьому поки немає підтверджень, що вони надійшли з підводного човна.

За даними аргентинських ЗМІ, контакт з субмариною був втрачений у середу, 15 листопада, проте повідомлення про зникнення з'явилися лише у п'ятницю, 17 листопада.

На борту підводного човна перебувають 44 моряки. На його пошук відправили кораблі та літаки ВМС. Дизель-електричний підводний човен «Сан-Хуан» (тип Санта-Крус) був побудований у Німеччині на замовлення Аргентини і введений до складу флоту у 1985 році. Автономність плавання - 30 діб, максимальна глибина занурення - 300 метрів.

Схожі новини