Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві невідомі викрали грузинського журналіста та ще 3 осіб

  • 17.11.2017, 13:09
  • 887

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявляє, що спецназ викрав з дому журналіста провідної грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.

Про це він повідомив у Facebook.

"Їм наділи мішки на голову і в наручниках відвезли в невідомому напрямку", - написав Саакашвілі.

Він додав, що Шашвіашвілі все життя був журналістом і нічим іншим, крім як збором і розповсюдженням публічної інформації не займався.

Як повідомив нардеп Юрій Дерев'янко, 17 листопада невідомі також схопили і повезли у невідомому напрямку грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе.

"Щойно в центрі Києва невідомі затримали і повезли у невідомому напрямку грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе. Також сьогодні вранці невідомі викрали з квартири двох грузинських журналістів та охоронця", - написав він у Facebook.

Також Дерев'янко опублікував відео моменту затримання Надірадзе.

Як видно з запису камери відеонагляду, до двох осіб які сиділи у закладі громадського харчування прийшли п’ятеро людей у штатському одязі.

Вони з застосуванням сили схопили одного з відвідувачів, завели йому руки за спину, накрили обличчя, вивели з приміщення, посадили в синій бус і повезли.

Як розповів Дерев'янко у коментарі "Українській правді", загалом викрали 4 громадян Грузії.

"Викрали 4 громадян Грузії. Невідомі увірвалися у квартиру на вулиці Костельній і викрали грузинського журналіста, який мав акредитацію і висвітлював події в Україні. Також близько 10:55 у кафе на вулиці Інститутській схопили добровольця", - сказав Дерев'янко.

"Усім надівали на голову мішки, руки скручували. Чоловіка, який сидів у кафе з Надірадзе, не забрали — він лишився у кафе. Хто викрав цих людей, невідомо", - сказав Дерев'янко.

Він додав, що був поблизу кафе і бачив викрадачів і їх авто. На місце події викликали поліцію.

У поліції Києва повідомили, що у них є інформація про викрадення однієї людини.

"У нас є звернення, про те, що одну людину на Інститутській невідомі схопили, посадили у Фольксваген і повезли у напрямку вулиці Шовковичної", - сказала заступник речника поліції Києва Яна Неруш.

За її словами, на місце події виїхали поліцейські Печерського управління, вони оглядають місце події, опитують свідків.

Схожі новини