Передплата 2024 «Добра кухня»

Лікарі-епідеміологи не виявили на Львівщині вірусів грипу

  • 13.11.2017, 20:13
  • 937

Натомість захворюваність на ГРВІ серед львівських старшокласників уже перевищила епідпоріг.

Минулого тижня, з 6 по 12 листопада, на Львівщині на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли майже 9,5 тис. осіб, серед яких майже 6 тис. дітей віком до 17 років. Про це повідомляє львівський обласний лабораторний центр.

У Львові за цей же період на ГРВІ захворіли майже чотири тисячі людей, 57% з яких — діти до 17 років. А у віковій категорії 15-17 років вже другий тиждень поспіль фіксується перевищення епідпорогу. Минулого тижня захворюваність ГРВІ у цій віковій категорії зросла майже на 35%.

Упродовж тижня з діагнозом ГРВІ в інфекційні стаціонари області госпіталізовано 169 осіб, серед яких 127 дітей віком до 17 років.

Як повідомив ZAXID.NET заступник директора ДУ “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут, вірусів грипу на Львівщині наразі не виявлено. Очікують, що вони з’являться вже у грудні.

«Нині циркулюють риновіруси, підтягується парагрип. Очікуємо, що у грудні вже з’являться віруси грипу. Коли на Львівщині очікувати епідемії грипу? За попередніми прогнозами, у другій половині грудня», - каже Олег Когут.

Загалом вірусів саме грипу не виявили поки загалом на всій території України. Це ZAXID.NET підтвердила завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко.

За словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, цього епідсезону від грипу вакцинувались лише 1370 мешканців Львівщини.

Схожі новини