Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Відносини з РФ почнуть відновлюватися після її поразки у війні на Донбасі", – В'ятрович

  • 12.11.2017, 16:36
  • 1 162

Директор Українського інституту національної пам'яті, історик Володимир В'ятрович вважає, що початком відновлення відносин між Україною і Росією стане поразка останньої у війні, а вона — близько. Про це повідомив «Главред».

За словами співрозмовника, підстави для перегляду відносин між українцями і росіянами, зокрема, з'являться після того, як РФ зрозуміє безвихідність свого розвитку держави в форматі імперії.

"... коли Росія зрозуміє, що Україна є незалежною державою, і саме як з незалежною державою та окремим партнером і суб'єктом міжнародного життя з нею треба налагоджувати стосунки, і коли Росія відмовиться від патерналізму та переваги по відношенню до України", — зазначив експерт.

В'ятрович сказав, що це буде не скоро. "Думаю, що початком цього стане поразка Росії в нинішній війні (а ця поразка близька, і вона буде однозначно). Тоді, можливо, росіяни схаменуться і протверезіють для того, щоб зрозуміти необхідність переосмислення себе в світі, переосмислення того, що імперія — це формат минулого, а не майбутнього. І тільки тоді, можливо, з'являться якісь підстави для перегляду відносин між українцями і росіянами", — додав історик.

Джерело: galinfo

Схожі новини