Передплата 2024 «Добра кухня»

Янукович показав cтудентам, що у нього... в булаві

  • 16.11.2012, 11:07
  • 1 181

Напередодні Міжнародного дня студента на Банковій влаштували прийом для студентської «еліти». З екскурсією президентськими апартаментами. За гіда був сам Віктор Янукович. Він і кабінет свій гостям показав, і навіть фокус. Кілька рухів — і президентська булава в руках у Януковича перетворилася на кинджал.

Про секрет позолоченої булави, яка з 99-го року переходить від президента до президента (разом з іншими символами президентської влади — штандартом, золотою підвіскою та гербовою печаткою), легенди ходять. Одна з них гласить, що призначався цей витвір майстрів «булавної» справи зовсім не для президентських рук. Мовляв, змайстрували булаву як подарунок для кримінального авторитета. Але потім, коли надійшло невідкладне замовлення (виготовити президентські клейноди для інавгурації Кучми), довелося її «перепрофілювати», щоб у терміни вкластися.

Рукоятка булави складається з двох частин. Та, до якої кріпиться «голова», порожниста. Всередині захований тригранний стилет — кинджал з вузьким клинком із булатної сталі. Нижня частина рукоятки булави і є рукояткою стилета. Щоб «розчохлити» зброю, достатньо натиснути кнопку, замасковану смарагдом...

Ото «сюрприз» для президентських гостей був! Навряд чи запрошених студентів попередили, що Віктор Федорович може з кинджалом їх зустріти. Хоча варто було «режисерці» зустрічі Ганні Герман і про це подумати, а то раптом у когось з гостей нерви здали б.

Врешті, нервувати довелося самій радниці президента, коли у ЗМІ поширилася інформація про те, що перед зустріччю з Януковичем Герман буцімто влаштувала запрошеним на Банкову студентам генеральну репетицію. Винуватиця чуток назвала закиди на свою адресу «провокацією і неправдою». Ніхто нікого, мовляв, не муштрував. Каже, мала зі студентами лише двохвилинну розмову, аби подякувати їм за те, що прийшли на зустріч (спробували б не прийти!), і сказати, що можуть запитати президента про все, що їх турбує.

Схожі новини