Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща офіційно не підтверджує заборону на в'їзд В'ятровичу

  • 11.11.2017, 11:35
  • 870

Польща офіційно не підтверджує запровадження заборони на в'їзд Володимиру В'ятровичу, сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі каналу "Інтер".

"По-перше, польська сторона нам цього не підтверджує. Ми намагалися з'ясувати в Міністерстві закордонних справ Польщі", - сказав пан Клімкін.

Володимир В'ятрович - голова Українського інституту національної пам'яті. Про те, що йому нібито заборонили в'їзд до Польщі, повідомили польські ЗМІ з посиланням на джерела.

Сам він казав, що офіційних підтверджень цього не має. Пан Клімкін також заявив, що відносини з Польщею будуть розвиватися і країна залишиться стратегічним партнером України.

Але додав: "Ми будемо захищати кожного, хто займається примиренням, включаючи Володимира В'ятровича", - наголосив Клімкін.

В останні роки країни сперечаються через різне тлумачення спільних трагічних історичних подій ХХ століття.

На початку листопада міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що польська влада вживатиме заходів, "які не дозволять людям із вкрай антипольськими позиціями відвідувати Польщу".

"Люди, які навмисно пропагують уніформу СС "Галичина", до Польщі не потраплять", - підкреслив Ващиковський. Також він додав, що Польща та Україна "мають різні підходи до примирення".

Пізніше заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін розкритикував Україну за те, що там довірили вести історичний діалог з Варшавою інституції, яку очолює "безвідповідальна особа з нав'язливими антипольськими ідеями".

Суперечки між двома країнами досягли такого рівня, що в ситуацію були змушені втрутитись президенти.

Вони домовилися про спеціальну зустріч своїх представників, яка має відбутися найближчим часом.

Джерело: ВВС Україна

Схожі новини