Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польща заборонить в'їзд В'ятровичу

  • 07.11.2017, 14:18
  • 2 150

Процедуру розпочато щодо однієї людини, заявив Вітольд Ващиковський.

Польща розпочала процедуру запровадження заборони на в'їзд щодо чиновника, який блокує ексгумацію польських жертв в Україні, заявив міністр закордонних справ країни Вітольд Ващиковський в ефірі "Польського радіо". Судячи з усього, йдеться про директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

"Голова польської дипломатії також заявив, що у справі чиновників, які блокують ексгумацію польських жертв в Україні, буде ухвалено рішення про заборону на їх в'їзд у Польщу. Як зазначив міністр, така процедура вже була розпочата щодо однієї людини. Після її завершення буде оголошено ім'я цієї людини", - повідомляє "Польське радіо".

Ващиковський 4-5 листопада побував у Львові з візитом. Він має намір зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою і розповісти йому про ситуацію. Міністр зізнався, що він не має добрих новин.

"Я хочу представити президенту те, що я бачив, і те, що я чув у Львові під час переговорів учора і позавчора. Я можу тільки сказати, що не маю оптимістичних новин для президента", - заявив Ващиковський.

У переговорах із місцевими посадовими особами, як зазначив міністр, "справи йдуть своїм ходом, і вони вирішуються". Немає також антипольських виступів. Однак, як заявив Ващиковський, проблеми починаються "десь на центральному рівні".

"Російська агресія не може бути відмовкою для того, щоб не вирішувати польсько-українські двосторонні питання", - додав Ващиковський.

Джерело: Lb.ua

Схожі новини