Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стівен Хокінг назвав розвиток штучного інтелекту загрозою для людства

  • 04.11.2017, 10:54
  • 1 162

Видатний британський фізик Стівен Хокінг попередив, що штучний інтелект, який розроблятиме штучний інтелект, може стати проблемою для всіх нас. Такі технології вже створюються.

На думку британського науковця Стівена Хокінга, стрімкий розвиток штучного інтелекту становить загрозу для людства. «Якщо зараз люди розробляють комп'ютерні віруси, то в майбутньому хтось зможе створити штучний інтелект, який зможе покращувати і відтворювати самого себе. Це стане новою формою життя, яка перевершить людину», — заявив учений.

На його думку, машини здатні розпочати експансію просто в гонитві за ефективністю власної праці — і при цьому можуть побажати позбутися від людей.

Втім, навіть якщо цього і не станеться, люди ризикують знищити себе і самостійно. «Ми пройшли точку неповернення, — переконаний Стівен Хокінг. — Земля стає занадто тісною для нас, населення зростає страшними темпами». Вихід видатний науковець бачить в тому, щоб залучати якнайбільше людей в науку, створювати все більше інновацій і врешті отримати можливість для початку колонізації інших планет.

Схожі новини