Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фанати «Лаціо» влаштували антисемітську акцію. У відповідь почалася кампанія «Ми всі - Анна Франк»

  • 28.10.2017, 13:40
  • 1 335

«Лаціо» і його президенту Клаудіо Лотіто загрожують санкціями, а на італійських стадіонах зачитують фрагменти «Щоденника Анни Франк».

Фанати «Лаціо» влаштували антисемітську акцію. У відповідь почалася кампанія «Ми всі - Анна Франк»
Фанати «Лаціо» влаштували антисемітську акцію. У відповідь почалася кампанія «Ми всі - Анна Франк»

В Італії триває скандал через антисемітські витівки фанатів римського футбольного клубу «Лаціо», які наклеїли на трибуні уболівальників «Роми» стікери з Анною Франк - єврейською дівчиною, яка загинула в нацистському концтаборі в 1945 році.

Зображення Анни Франк у футболці «Роми» з'явилися на Олімпійському стадіоні в Римі під час матчу між «Лаціо» і «Кал'ярі». Фанати «Лаціо» наклеїли їх на південній трибуні, де зазвичай сидять фанати «Роми» - так вони хотіли, мабуть, образити своїх головних супротивників.

На власну північну трибуну вони потрапити не могли, оскільки її тимчасово закрили через расистські вигуки уболівальників на матчі «Лаціо» з «Сассуоло» 1 жовтня. Крім зображень Анни Франк, фанати «Лаціо» наклеїли на скло стікери «уболівальник "Роми" - єврей» і «уболівальник "Роми" - гей».

Вболівальники «Лаціо» нерідко влаштовують расистські і антисемітські акції і не вперше використовують образ Анни Франк - такі ж наклейки з нею в футболці «Роми» з'являлися, наприклад, в 2013 році.

Поліція встановила особи 20 фанатів, які можуть бути причетні до того, що трапилося. 13 з них звинуватили в расовій дискримінації і розміщенні образливих матеріалів. Їм буде заборонено ходити на спортивні заходи протягом декількох років.

24 жовтня президент «Лаціо» Клаудіо Лотіто приніс до римської синагоги вінок, але на наступний день вінок знайшли в Тибру. Лотіто разом з гравцями прийшов до синагоги, щоб вибачитися, і заявив, що клуб буде щорічно відправляти 200 молодих фанатів на екскурсію в Освенцим.

Сайт Il Messagero опублікував записане напередодні аудіо, на якому Лотіто, імовірно, обговорює телефоном похід до синагоги і каже: «Рабин у Нью-Йорку ... Його заступник там буде? Вони ні чорта не значать ... Розіграємо цю сценку». Лотіто стверджує, що слів про сценку не вимовляв.

Коли принесений головою клубу вінок знайшли в річці, в єврейському співтоваристві заявили, що це був «спонтанний жест молодих людей, ображених словами Лотіто».

Джерело: Медуза

Схожі новини