Передплата 2024 «Добра кухня»

У жовтні на Львівщині запустять нову вітрову електростанцію

  • 24.10.2017, 10:55
  • 1 438

Під час Міжнародного економічного форуму, який відбудеться 26-27 жовтня, на Львівщині відкриють нову вітрову електростанцію у Старосамбірському районі. Про це повідомили у департаменті економічної політики ЛОДА.

Потужність вітроелектростанції «Старий Самбір-2» становить 20,7 МВт. Там буде працювати шість вітряних турбін компанії ВЕСТАС типу V126-3,45.

За словами начальника обласного управління інвестиційної політики Романа Матиса, вартість проекту становить 36 мільйонів євро.

Передумовою стало підписання торік у листопаді під час міжнародного економічного форуму «Львівщина — фабрика Європи» кредитного договору між ТзОВ «Карпатський вітер» та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

Електростанція «Старий Самбір-2» стане вже другою, збудованою у цьому регіоні. Першу вітроелектростанцію у Старому Самборі потужністю 6,6 МВт відкрили у лютому 2015 року. А торік була здана в експлуатацію друга черга ВЕС «Старий Самбір-1», після чого її загальна потужність зросла до 13,2 МВт. Для порівняння, весь Старосамбірський район споживає 9 МВт за годину.

Загалом у 2017 році у Львівській області планують ввести в експлуатацію три вітрові електростанції загальною потужністю 46,9 МВт, три сонячні електростанції загальною потужністю 75 МВт та дві малі гідроелектростанції потужністю 510 кВт.

Також в межах економічного форуму у Яворівському районі відкриють сонячну електростанцію. А в селі Кожичі Яворівського району відкриють завод «Бадер-Аунде», на якому працевлаштують близько тисячі людей. У нове підприємство вже залучено понад 10 млн євро інвестицій.

Схожі новини