Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Джиммі Картер висловив бажання бути посередником США і КНДР

  • 22.10.2017, 18:42
  • 1 110

Колишній президент США Джиммі Картер заявив, що готовий поїхати в Північну Корею від імені адміністрації Трампа, щоб допомогти зняти зростаючу напруженість між двома країнами. Про це він заявив в інтерв’ю The New York Times.

93-річний Картер заявив, що «прийшов час для ще однієї дипломатичної місії і що він готовий виконати її для президента Трампа». Демократ Джиммі Картер який був президентом США з 1977 по 1981 рік. В середині 1990-х Картер відвідав Пхеньян всупереч запереченням тодішнього президента Білла Клінтона і уклав угоду з Кім Ір Сеном — дідом нинішнього лідера КНДР.

на фото Джиммі Картер з колишнім лідером КНДР Кім ІР Сеном
на фото Джиммі Картер з колишнім лідером КНДР Кім ІР Сеном

За словами Картера, він обговорював можливу поїздку з радником Дональда Трампа з національної безпеки Гербертом Макмастером, однак отримав негативну відповідь.

Екс-президент повідомив, що суперечка Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина викликала стурбованість у багатьох, в тому числі і в нього.

За його словами, Північна Корея прагне зберегти свій режим, і «ми дуже переоцінюємо вплив Китаю на Північну Корею».

«Особливо на Кіма, який ніколи не був в Китаї», — додав Картер, нагадавши, що батько нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ір бував в Китаї і був близький з китайським керівництвом.

Назвавши північнокорейського лідера «непередбачуваним», Картер висловив стурбованість, що якщо Кім подумає, що Дональд Трамп буде діяти проти нього, він може зробити щось на випередження.

Схожі новини