Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Канаді сталися сутички між противниками Трюдо й антифашистами, є затримані

  • 22.10.2017, 16:18
  • 912

У столиці Канади Торонто відбулися сутички між мітингувальниками, які виступали проти політики прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо, й активістами-антифашистами. Чотирьох людей затримала поліція.

Про це повідомляє телеканал CTV News.

За даними організаторів демонстрації, яка відбулася на площі Натана Філіпса, вони висловлювали протест проти податкової політики уряду Трюдо і спрямування бюджетних витрат. Зокрема демонстранти протестували проти багатомільйонних компенсацій канадцеві пакистанського походження Омару Хадру, якого раніше утримували в американській в'язниці Гуантанамо за вбивство військовослужбовця армії США в Афганістані.

Зазначається, що в ході протестів демонстранти зіткнулися з антифашистськими активістами, які звинувачували присутніх в ультраправих поглядах і расизмі. Поліція розвела дві групи людей, одна частина яких викрикувала антирасистські, а інша - антиісламські гасла. Противники демонстрантів тримали в руках символи миру і любові.

"У результаті зіткнень одна жінка була поранена. Крім того, скоєно напад на офіцера поліції. Чотири людини затримані працівниками правопорядку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що верхня палата Сенату Канади одностайно ухвалила так званий "закон Маґнітського", спрямований проти порушників прав людини в Росії та світі.

Джерело: РБК-Україна

Схожі новини