Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові на території скандального будівництва «на бомбосховищі» посеред ночі зупинили будівельну техніку

  • 22.10.2017, 10:18
  • 4 305

«В ніч на суботу, о пів на другу, без дозвільних документів на порушення благоустрою, без декларації ДАБІ, при кількох кримінальних провадженнях, при трьох експертизах, призначених у ході слідства, також призначеній перевірці держгеокадастру і т.д. - забудовники намагалися заїхати будівельною технікою на Поповича між будинками 6-а та 8. Це там де бомбосховище і 5 пам’яток архітектури щільним кільцем», - про це повідомила на сторінці "Варта 1" журналістка Ірина Юзик. За її словами, оперативно зреагували мешканці і поліція. Окрім того, техніка сама не могла там рухатися.

«Вдень вони застрягали на сусідніх вуличках - Глібова, Драгоманова, не могли завернути, вночі таки в’їхали на омріяну вулицю, але не могли нічого зробити на ній. І це лише автомобільний кран та будівельний вагончик. Будинки на Поповича 1896-1900 року побудови, сама вулиця вузенька, коротка, рух односторонній. Тут знімають фільми, малюють художники, її шукають туристи. Все, що там можна додати - це скверик з дитячим майданчиком, якраз є чуть-чуть вільного місця», - додала Ірина Юзик.

Нагадаємо, у 2015 році у Львові розгорівся скандал довкола будівництва на цій ділянці, яке згодом заборонила ДАБі. У січні 2017 року забудовник отримав містобудівні умови і обмеження. У серпні 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про утворення комісії для вивчення питання щодо будівництва товариством з обмеженою відповідальністю “Біля Цитаделі“ багатоквартирного житлового будинку з вбудованими автостоянками та приміщеннями громадського призначення на вул. Є. Поповича, 6-а.

Джерело: Форпост

Схожі новини