Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп дозволить розсекретити документи про вбивство Кеннеді

  • 21.10.2017, 14:58
  • 1 184

Президент США Дональд Трамп 21 жовтня повідомив про намір зняти гриф секретності з низки документів, що стосуються вбивства екс-президента Джона Кеннеді. 

Трамп дозволить розсекретити документи про вбивство Кеннеді
Трамп дозволить розсекретити документи про вбивство Кеннеді

«За умови отримання більшої інформації я, як президент, дозволю відкрити засекречені документи по Джону Ф. Кеннеді», -написав Трамп в Твіттері.

Американський телеканал СNN нагадав, що 26 жовтня закінчується встановлений конгресом США крайній термін публікації досі засекречених документів щодо вбивства Джона Кеннеді, в тому числі з ФБР і ЦРУ.

Politico: Трамп заборонить публікацію частини документів про вбивство Кеннеді

Раніше видання Politico з посиланням на неназваних представників американської адміністрації повідомляло, що президент США Дональд Трамп збирається заблокувати публікацію частини документів про вбивство Джона Кеннеді, які повинні бути розсекречені 26 жовтня.

У 1992 році Конгрес США прийняв закон, згідно з яким матеріали про вбивство Кеннеді повинні бути розсекречені через 25 років. Закон був підписаний президентом Джорджем Бушем-старшим.

Джерела Politico відзначають, що архів про вбивство Кеннеді містить документи, які з'явилися через десятки років після замаху на президента. Деякі папери датовані 1990-ми роками. Вони можуть містити відомості про порівняно недавніх операціях американської розвідки і правоохоронних органів.

Представник Білого дому Ліндсі Уолтерс заявила, що адміністрація США збирається розсекретити максимально можливу кількість документів. При цьому вона зазначила, що деякі папери необхідно ретельно вивчити, щоб не допустити загрози національній безпеці в разі їх публікації.

Схожі новини