Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві та Одесі затримали "телефонних терористів"

  • 19.10.2017, 19:37
  • 1 189

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили у Києві та Одесі двох "телефонних терористів", які здійснювали неправдиві повідомлення про мінування житлових будинків

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Києві співробітники спецслужби затримали чоловіка, який вирішив "пожартувати" та повідомив про мінування 9-ти поверхового житлового будинку в центрі столиці, з якого довелося евакуювати майже сто жителів.

В Одесі правоохоронці викрили раніше судимого мешканця обласного центру, який в стані алкогольного сп’яніння здійснив анонімне повідомлення про мінування однієї з квартир житлового будинку міста.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

"Жартівникам" доведеться також компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від протиправних дій.

СБ України нагадує, що, незалежно від мотивів "телефонних терористів», хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено до позбавлення волі терміном від 4 до 8 років.

Схожі новини