Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Затримана нетверезою за кермом чиновниця ЛОДА пішла з посади за згодою сторін

  • 19.10.2017, 09:55
  • 1 122

У ніч затримання за нетверезу їзду чиновниця майже два десятки разів вдихала в алкотестер Drager.

Від сьогодні, 18 жовтня, Поліна Лі більше не керує департаментом міжнародної технічної допомоги та співробітництва Львівської облдержадміністрації. Звільнитися з посади вона вирішила через скандал із алкоголем. Її на позашляховику BMW X1 у ніч на 14 жовтня на вулиці Городоцькій нетверезою за кермом зупинили патрульні. Відповідну заяву керівниця написала у вівторок, 17 жовтня. А у середу, 18 жовтня, пішла з посади офіційно.

«Цю заяву задовольнили, відтак ‒ підписали розпорядження за згодою обох сторін», ‒ повідомив начальник відділу персоналу та нагород ЛОДА Ігор Гарматій.

Тим часом патрульні за таке порушення вже готові скласти на водійку протокол. У ніч затримання Поліна Лі майже два десятки разів намагалася вдихнути в алкотестер «Drager». Зрештою, пристрій зафіксував 1,25 проміле алкоголю в її крові. Опісля двох годин після затримання, коли Лі здала аналіз крові у лікарні швидкої допомоги, рівень алкоголю становив 0,95 проміле.

«Складаємо протокол за частиною першою статті 110 «керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння», усі матеріали передаємо у суд», ‒ зазначив патрульний поліцейський Іван Світлак.

Позашляховик із жінкою за кермом помітив керівник інформаційного агентства «Альянс Медіа Україна» Ростислав Макух. Саме він і зателефонував у поліцію.

«Опісля цього ми разом із патрульними кинулися слідом за автомобілем. Скажу відверто, що це було нелегко, адже машина їхала швидко. Зупинити її вдалося на Городоцькій, біля Мотозаводу», ‒ розповів він.

Схожі новини