Передплата 2024 «Добра кухня»

В Олега Кононова не заберуть «Почесний знак Святого Юрія»

  • 18.10.2017, 19:12
  • 2 580

Запевнив «ВЗ» міський голова Львова Андрій Садовий.

В Олега Кононова не заберуть  «Почесний знак Святого Юрія»
В Олега Кононова не заберуть «Почесний знак Святого Юрія»

Львівська міська рада не має наміру забирати в екс-тренера «Карпат» Олега Кононова нагороду “Почесний знак Святого Юрія”, яку йому вручили у 2011 році. Причина — це не передбачено у регламенті мерії: якщо дають відзнаку — її не забирають, незважаючи на обставини, які змінилися. Про це заявив у коментарі для “ВЗ” міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно екс-тренер “Карпат” Олег Кононов розмістив на своїй сторінці у соціальних мережах фото, де він стоїть на трибуні стадіо­ну у м. Грозному, одягнутий у футболку із зображенням президента Росії Володимира Путіна. Саме цього дня господар Кремля Володимир Путін святкував своє 65-річчя. Це обурило львів’ян, відтак у соцмережах з’явилися заклики позбавити Олега Кононова “Почесного знака Святого Юрія”.

“У 2011 році було звернення від вболівальників, фанатів ФК “Карпати” щодо вручення міської нагороди Олегу Кононову, - сказав “ВЗ” Андрій Садовий. - Львівська міська рада підтримала це звернення, вручила йому нагороду — “Почесний знак Святого Юрія”. Під керівництвом пана Олега “Карпати” демонстрували хороші результати (вивів футбольну команду у Лігу Європи. - Авт.). Це був орден за конкретні справи — за якісну тренерську роботу. Якщо він добре виконав роботу і за це подякували, то як тепер можна забрати нагороду? Наразі ніхто з фанів “Карпат” не звертався до Львівської міської ради, аби забрати в Олега Кононова відзнаку. Якщо такі будуть, їх, в першу чергу, буде розглядати депутатська комісія з питань законності, депутатської діяльності та свободи слова і депутатська комісія культури, молодіжної політики та спорту Львівської міської ради. У міській раді не прописано процедури, аби в когось забирати нагороду. Фани та активісти повинні просто висловити свою позицію щодо Кононова”.

Фото з відкритих джерел (Instagram)

Схожі новини