Передплата 2024 ВЗ

У Польщі магазинам можуть заборонити працювати у неділю

  • 13.10.2017, 15:39
  • 1 065

У польському Сеймі готують законопроект про серйозне обмеження торгівлі по неділях, зокрема заборону магазинам працювати кожної другої та кожної четвертої неділі місяця.

Про це повідомляє DW.

Відповідні пропозиції в четвер, 12 жовтня, висунув підкомітет з питань ринку праці. Віце-прем'єр і міністр фінансів Матеуш Моравицький назвав законодавчу ініціативу "хорошим компромісом".

Досі в Польщі усі магазини і торговельні мережі могли вільно працювати щонеділі. Однак на державні свята працювати дозволялося лише маленьким крамницям, власник яких сам стоїть за прилавком. Нововведення не торкнеться цих невеликих крамничок.

Підписи за повну заборону торгівлі в неділю за підтримки католицької церкви збирала профспілка "Солідарність" ще у 2016-му, однак правляча консервативна партія "Право і справедливість" заявила, що це занадто радикальна ініціатива. Об'єднання торговельних центрів пропонують замість нинішнього законопроекту гарантувати, що кожен працівник матиме право на дві вихідні неділі на місяць. У свою чергу, католицькі єпископи наполягають, що право на вільну неділю є базовим для всіх людей і всіх працівників.

Схожі новини