Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС відмовився надавати Молдові €28 млн на судову реформу

  • 12.10.2017, 12:59
  • 656

Це означає, що молдовська влада не виконала умови ЄС для отримання останнього фінансового траншу в рамках програми реформи правосуддя.

Євросоюз не буде перераховувати додаткові кошти до державного бюджету Республіки Молдова для підтримки реформ в секторі правосуддя. Про це йдеться в заяві на сайті представництва ЄС в Молдові.

"ЄС уважно стежив за процесом реформ і відзначив, що молдовська влада проявили недостатню прихильність до реформування сектора правосуддя в 2014 і 2015 роках. При недостатньому розподілі коштів і персоналу необхідні реформи не проводилися. В результаті, прогресу було недостатньо", - йдеться в заяві.

Це означає, що молдовська влада не виконала умови ЄС для отримання останнього фінансового траншу в рамках програми реформи правосуддя на суму 28 млн євро. Ця сума не буде виплачена державному бюджету Молдови, але залишиться в ЄС.

Секторальна бюджетна допомога Молдові, спрямована на реформування юстиції, мала скласти 58,2 млн євро. З цієї суми 15 млн євро Молдові виділили в листопаді 2013 року, ще 13,2 млн країна отримала в серпні 2014-го.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп повідомив, що Кишинів не отримає у цьому році фінансової допомогу від Євросоюзу у розмірі 100 мільйонів євро, оскільки країна Молдова не виконала необхідні умови для отримання грошового траншу ЄС. У червні Європейський союз погодився виплатити Молдові 60 мільйонів євро у вигляді позик і 40 мільйонів — у вигляді грантів у 2017-2018 роках. У відповідь на допомогу Молдова мала ухвалити нові заходи по боротьбі з відмиванням грошей, зберегти багатопартійну парламентську систему і активізувати правозахисну діяльність.

Джерело: Українська правда

Схожі новини