Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Піонтковський: «Найбагатші російські чиновники і бізнесмени готові піти на "гібридну капітуляцію"»

  • 11.10.2017, 13:59
  • 1 574

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що оточення президента РФ Володимира Путіна дуже стурбована наміром Вашингтона застосувати санкції до їхніх активів у США (секція №241).

Він нагадав, що фінансовій розвідці США дано 180 днів на виявлення зазначених активів.

Про це Він повідомив в інтерв'ю "Радио Свобода".

Він підкреслив, що Національне бюро економічних досліджень (National Bureau of Economic Research) вже оцінило активи людей з оточення Путіна в США в 1,2 млрд дол.

"По суті, закон від 2 серпня — це розширення Акту Магнітського на всю російську політичну верхівку. Більш того, як тільки ці люди будуть названі, ситуацію неможливо буде повернути назад, тому що закон щодо них почне діяти незалежно від бажання окремих політиків", - каже політолог.

"7 жовтня самі близькі до Путіна люди, що зібралися з нагоди його ювілею у вузькому колі, обговорювали тільки один папір — ту секцію №241 про персональні санкції", - додав він.

Піонтковський заявив, що найбагатші російські чиновники і бізнесмени заради збереження своїх грошей готові піти на "гібридну капітуляцію".

"Пробним кроком у цьому напрямку стало зроблене Путіним кілька тижнів тому вислів про можливість запрошення миротворців на Донбас. Однак ця спроба не справила ніякого враження, враховуючи, що запропоновані їм умови були неприйнятні ні для України, ні для Заходу. Вперше за 17 років у путінського оточення виникли сумніви в здатності першої особи виконувати свої функції. Гарантія безпеки на Заході награбованих в Росії активів — основна функція ватажка режиму. Тому закон 2 серпня — це руйнування економічних і політичних основ путінської системи", - підкреслив політолог.

Схожі новини