Передплата 2024 ВЗ

Держсекретар США спростував чутки про свою відставку

  • 05.10.2017, 10:49
  • 842

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив в середу 4 жовтня, що ніколи не розглядав можливість відставки. Тим самим він поставив під сумнів повідомлення NBC News, про те що Державний секретар США був на межі такого рішення цього літа, пише The Hill.

У своєму виступі, як повідомляє видання Politico, в Державному департаменті Тіллерсон заявив: «Віце-Президенту США ніколи не треба було переконувати мене залишитися на посаді, оскільки я ніколи не розглядав можливості відставки за власним бажанням». При цьому Рекс Тіллерсон відмовився коментувати твердження про те, що він називав президента США «виродком».

Коли Державного секретаря попросили відповісти на це повідомлення NBC News, то він заявив: «Ми не займаємося такими нісенітницями».

Замість цього очільник Держдепу заявив, що багато дізнався про президента, якого не знав як людину, аж поки він не зайняв цю посаду. «Він (Дональ Трамп) любить свою країну. Він ставить Америку і американців на перше місце. При цьому він розумний. Він вимагає конкретних результатів чим би президент не займався. Він всіх тримає під своїм контролем щодо завдань, які він просив виконати», - зазначив Тіллерсон.

Тим часом, президент Трамп висловив свою реакцію на провокаційний матеріал у ЗМІ.

«Історія NBC News була повністю спростована держсекретарем Тіллерсоном і віце-президентом Пенсом. Це фейкові новини. Вони (телеканал — ред.) повинні принести вибачення Америці!», - написав Дональд Трамп у Твітері.

Раніше цього ж дня канал NBC News повідомив про те, що Тіллерсон назвав Трампа «виродком» після зустрічі в Пентагоні цього липня за участі представників силового блоку країни. Посилаючись на численні неназвані джерела, телекомпанія заявила, що Державний секретар США був близький до відставки за власним бажанням після суперечливої промови Дональда Трампа перед представниками організації Boy Scouts of America.

Схожі новини