Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові влаштують перевірку всіх міських ринків

  • 27.09.2017, 19:35
  • 1 204

У середу, 27 вересня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запропонувала провести рейдові перевірки на всіх ринках міста. Причиною такого рішення стало масове отруєння вудженою рибою, придбаною на ринку «Привокзальний». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила головна спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Львівського міського управління Держпродспоживслужби Галина Пилипович, також почалась перевірка роботи лабораторії санітарної експертизи на ринку «Привокзальний».

«Всі постраждалі посилались на споживання риби гарячого копчення. Копчена риба була придбана на торговому прилавку в критій частині ринку, який торгував спеціями. Зі слів адміністратора ринку, реалізатором була жінка, яка розповіла, що купувала морожену рибу на фірмі, і її в домашніх умовах коптила. Вона мала 25 кг такої риби. Ми попросили, щоб вона привезла на дослідження одну рибу. Також ми попросили жінку обстежитись на наявність стафілококу. Разом з поліцією провели обстеження її квартири, місця виготовлення і гаражу, де вона коптила рибу. Були встановлені антисанітарні норми виготовлення копченої риби. Наші фахівці з фахівцями лабораторного центру відібрали рибу для дослідження», - прокоментувала Галина Пилипович.

Комісія запропонувала організувати спільні комісії із залученням громадських організацій для проведення рейдових перевірок щодо дотримання умов реалізації харчових продуктів на усіх ринках міста Львова. Також чиновники пропонують посилити контроль за дотриманням вимог щодо реалізації харчових продуктів на ринках міста та забезпечити періодичний лабораторний контроль якості продукції відповідно до вимог нормативно-технічної документації та не надавати продавцям торгові місця на ринку без попереднього проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів.

Також міська комісія з надзвичайних ситуацій наголосила, що необхідно не допускати випадків стихійної торгівлі харчовими продуктами на територіях прилеглих до ринків, невстановлених місцях, стихійних ринках, в тому числі торгівлі грибами, необробленими продуктами тваринного походження та готовою продукцією.

Схожі новини