Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокат: "Травлю Димінського організували, щоб "закрити рот" його телеканалу"

  • 27.09.2017, 16:35
  • 1 431

Адвокат власника ФК "Карпати" Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП на Львівщині, Микола Лисий сумнівається в об’єктивності розслідування і не виключає, що це може бути пов'язано із зацікавленістю телеканалом ZIK.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він вважає, що ймовірною причиною необ’єктивного розслідування є те, що представників "певної політичної сили" цікавить Телеканал ZIK.

"Медіахолдинг ZIK, як і його власник П.Димінський, відомий своєю самостійною редакційною політикою і незалежністю від будь—яких політичних та олігархічних груп. Не втрачати ж перед виборами нагоду під політичним тиском закрити рот неугодному каналу та ще й "віджати" його", - аргументував свою позицію Лисий.

На його думку, ЗМІ однобоко висвітлюють інформацію щодо Димінського та "свідомо формують громадську думку, якою без вироку суду людину уже засудили".

Лисий наголосив, що Димінський не тікав із місця події і "без усіляких повісток" дав згоду на проведення його допиту, під час якого відповів на усі питання слідчих, а також дав згоду на проведення медичного обстеження, відібрання зразків ДНК та інших слідчих дій.

"Після цього відбулись події, які дають усі підстави сумніватись в об’єктивному розслідуванні обставин ДТП. В хід розслідування втрутилось керівництво МВС України, зокрема, міністр Аваков та його радник Геращенко. Більше того, проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Національної поліції України, тобто в підрозділ безпосередньо підпорядкований МВС", - обурився захисник.

"Вважаю, що своєю заявою щодо наявності висновків експертиз Аваков фактично звільнив експертів від роботи і наперед визначив результати експертизи. За наявною інформацією на даний момент сторона захисту в даному кримінальному провадженні подала цілий ряд клопотань про ознайомлення з матеріалами справи, про ознайомлення із постановами про призначення експертних досліджень, висновками експертиз, але жодне (!) із заявлених клопотань не розглянуте слідством. Слідство їх ігнорує або просто не помічає", - зазначив Лисий.

Він додав, що вже написав скарги на дії слідчих, які скеровані до Генеральної прокуратури, Національної поліції та до суду.

Адвокат також повідомив, що 23 серпня Димінський пройшов "плановий медогляд" у швейцарській клініці і "жодних повісток про допити, дослідження чи відібрання якихось проб не отримував".

Схожі новини