Передплата 2024 ВЗ

Супрун розповіла, які послуги після медреформи будуть безкоштовними

  • 20.09.2017, 20:44
  • 1 634

За словами в.о. міністра охорони здоров'я, медичні послуги, які надаються на первинній ланці, після початку медреформи для пацієнтів будуть безкоштовними.

У середу, 20 вересня, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що медичні послуги, які надаються на первинній ланці, після старту медреформи для пацієнтів будуть безкоштовними.

"Як Верховна Рада проголосує за законопроекти щодо реформи фінансування системи охорони здоров'я, на первинній ланці послуги, коли буде підпис на декларації і лікаря, і пацієнта, будуть надаватися безкоштовно", - заявила Супрун.

Також зазначається, що середній базовий тариф на одного пацієнта на первинній ланці становитиме 370 грн на рік.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка, із запровадженням нової системи на первинній ланці така послуга, як виклик лікаря додому, залишається. При цьому лікар самостійно приймає рішення щодо доцільності візиту до пацієнта.

Як повідомлялось, з 1 січня 2018 року кожен пацієнт зможе отримувати первинну допомогу безкоштовно в обраного ним сімейного лікаря. Зокрема, пацієнт може обрати свого сімейного лікаря та укласти з ним декларацію і таким чином зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я E-Health.

Еспресо.TV

Схожі новини