Передплата 2024 «Добра кухня»

Кремль використовує штучний інтелект для посилення армії та пропаганди

  • 13.09.2017, 14:04
  • 1 131

Російська влада збирається використовувати технології штучного інтелекту для посилення своїх пропагандистських кампаній.

Про це йдеться у статті видання Futurism.

Зазначається, що США, Китай та Росія вже визнали критично важливе значення технологій штучного інтелекту для майбутнього своєї національної безпеки. Зокрема, кожна з країн бачить автономні дрони та програмне забезпечення для обробки розвідувальних даних як інструменти для покращення боєздатності військових.

Росія ще пасе задніх у цій галузі в порівнянні з Китаєм та США, втім її програма військової модернізації, розпочата у 2008 році, дозволяє робити нові інвестиції вці технології. Російський військово-промисловий комітет має на меті зробити 30% військової техніки роботизованою до 2025 року.

Дослідник-аналітик Центру військово-морських досліджень Семюел Бендтт зазначив, що, незважаючи на те, що російські дрони є більш дешевими та мають коротший діапазон, Кремль зміг ефективно скористатися ними в Україні та Сирії.

За словами представника Центру нової американської безпеки Грегорі Аллена, Росія проявляє велику зацікавленість в тому, щоб використовувати штучний інтелект для своїх "вражаючих пропагандистських, розвідувальних, соціальних і хакерських кампаній". Таким чином розвиток штучного інтелекту в технологіях буде спрямований на військову та розвідувальну галузі.

Схожі новини