Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Римський дав згоду на створення Чернівецької єпархії УГКЦ

  • 13.09.2017, 09:21
  • 1 153

Згідно з рішенням церковного Синоду, єпархію очолив наймолодший єпископ УГКЦ – владика Йосафат (Мощич).

Папа Римський Франциск дав згоду на рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Чернівецької єпархії УГКЦ. Про це повідомляє «Радіо Ватикану».

У повідомленні зазначається, що таке рішення Папа Франциск ухвалив сьогодні, 12 вересня.

«Папа Франциск дав згоду на рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Чернівецької Єпархії, з осідком у Чернівцях, виокремивши її територію з дотеперішньої Коломийсько-Чернівецької єпархії та приєднавши її до складу Івано-Франківської митрополії», — йдеться у повідомленні.

Синод Єпископів УГКЦ обрав першим Єпархом владику Йосафата Мощича, дотеперішнього Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії.

«Радіо Ватикану» зазначає, що владика Йосафат, якому 16 вересня виповниться 41 рік, є наймолодшим єпископом УГКЦ. Своє священниче служіння він здійснював у Місійному Згромадженні святого Андрія Первозваного. У 2000-2003 роках навчався у Римі, після чого повернувся в Україну, присвятивши себе євангелізаційній та виховній діяльності, а також виконував служіння Головного Настоятеля своєї чернечої спільноти. У 2014 році був призначений Єпископом-помічником Івано-Франківської архиєпархії.

Схожі новини