Передплата 2024 «Добра кухня»

Бабак: "Коригування тарифу на вивіз сміття відбувається згідно чинного законодавства"

  • 04.09.2017, 15:37
  • 1 016

З 1 вересня нарахування за вивезення сміття відбуватиметься за новими тарифами. Процедура коригування тарифу була витримана відповідно до чинного законодавства. Про це повідомили в ЛМР.

Відповідно до Меморандуму про врегулювання ситуації з вивезенням ТПВ у Львові укладеного між ЛОДА і Львівською міською радою, перевізники погодили новий тариф з ЛОДА, яка надіслала його на затвердження рішення виконавчого комітету ЛМР.

«Постановами Кабміну, законодавчими актами чітко розписано, в яких випадках коригується тариф і приймається новий, розписана методика розрахунку тарифу. Тому будь-який перевізник, коли бачить, що зросла ціна на якийсь із складників тарифу, відповідно до законодавства, має право подати розрахунок на затвердження нового тарифу, який би компенсував йому витрати на вивезення сміття.

Так, попередній тариф на вивезення сміття було прийнято у 2014 році. За цей час зросла мінімальна заробітна плата, паливно-мастильні матеріали, було знецінення гривні, була інфляція. Тому перевізники на цьому наполягали ще з початку року. Ми декілька разів завертали ці розрахунки. Ретельно їх перевіряли і лише потім було прийнято рішення про приведення тарифу до економічно обґрунтованого.

Тому фактично це подорожчання, але реально — це приведення тарифу до економічно обґрунтованих витрат.

Для кожного перевізника затверджено окремий тариф. Хоча вони суттєво не відрізняються — різниця в межах 5%. Загалом тариф зріс у 2,13 рази», — розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За його словами, мешканці і в попередньому, і вже у відкоригованому тарифі передбачено, що мерія бере на себе компенсацію витрат перевізників на вивіз сміття зі Львова і до полігонів.

Нагадаємо, відповідно до п.1.4 ухвали сесії Львівської міської ради 29.06. 2017 року №2163, щодо передачі повноважень Львівській ОДА функцій у поводженні з ТПВ у Львові передбачено, що перевізники подають пропозиції нових тарифів ЛОДА, вони їх опрацьовують, погоджують і надсилають мерії для розгляду і затвердження на виконавчому комітеті.

Відповідно до листа Львівської ОДА від 27 липня 2017 року щодо затвердження нових тарифів на вивезення ТПВ, 4 серпня виконавчий комітет розглянув і затвердив нові тарифи.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини