Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові суд арештував будинок інспекторки ДФС, яку затримали за хабар у 100 тис. грн

  • 04.09.2017, 14:18
  • 1 618

У Вислобоках на Львівщині арештували будинок інспекторки ДФС, яку затримали на хабарі у 100 тис. грн

Слідчий суддя Шевченківського районного суду Львова наклав арешт на будинок підозрюваної в хабарництві ревізора-інспектора Личаківської ОДПІ управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області. Про це йдеться в ухвалі суду від 21 серпня, повідомили «Наші гроші. Львів».

Суд арештував будинок площею 111,4 м2 в селі Вислобоки, що за 20 км від Львова. Наступного дня суд також відсторонив інспекторку ДФС від посади до 15 жовтня 2017 року включно.

Згідно з реєстром нерухомості, арештований судом будинок належить Ользі Кокотко. В її е-декларації вказано будинок в цьому населеному пункті аналогічної площі. Вона також декларувала автомобіль Toyota Corolla 2008 року випуску, 250 тис. грн готівкою та 200 тис. грн на рахунку в банку.

Згідно з ухвалами суду в даному кримінальному провадженні, у кінці червня — на початку липня цього року ревізорка виявила перевищення ліміту проведених приватним підприємцем фінансових операцій за звітний період у сумі 1,5 млн грн. Підприємець перебував на спрощеній системі оподаткування, і йому загрожувало 800 тис. грн штрафних санкцій.

Під час зустрічі в приміщенні податкової ревізорка повідомила, що їй потрібно передати 100 тис. грн. Вона попередила підприємця, що у випадку незгоди, до нього застосують найсуворіші штрафні санкції, а також його переведуть на загальну систему оподаткування.

Нагадаємо, 15 серпня під час отримання хабара у 100 тис. грн передали інспекторку ДФС затримали в адміністративній будівлі ГУ ДФС у Львівській області на вул. Стрийська, 35 у Львові.

16 серпня їй повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (неправомірна вигода).

Джерело: ZAXID.NET

Схожі новини