Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Херсонщині відкриють перший кримськотатарський клас

  • 30.08.2017, 15:36
  • 1 258

У селищі Новоолексіївка Херсонської області, що межує з анексованим Росією Кримом, відкриють клас, де навчання проводитиметься кримськотатарською мовою. Про це в коментарі для Крим.Реалії розповів постійний представник президента України в Криму Борис Бабін.

«Це перший клас кримськотатарською мовою навчання на материковій Україні», — підкреслив він. Борис Бабін зазначив, що має намір відвідати урочисте відкриття кримськотатарського класу 1 вересня.

«У Генічеському районі компактне поселення кримських татар. Там живують, перш за все, жертви вторинних депортацій: люди, які поверталися в 70-роках до Криму, не могли туди потрапити або їх повторно депортували. І вони осідали у Криму. На найближчих залізничних станціях неподалік Криму: Новоолексіївка, Партизани тощо. Вони пов'язані з Кримом, до них також буде особлива увага представництва», — зазначив Бабін.

Нагадаємо, що у 2015 році в селищі Новоолексіївка Херсонської області відкрили першу на материковій частині України кримськотатарську групу в дитячому садку.

Схожі новини