Передплата 2024 «Добрий господар»

Вища рада правосуддя звільнила суддю, яка виносила рішення про адмінарешт євромайданівців

  • 30.08.2017, 13:35
  • 1 187

Підставою для прийняття рішення стали істотні порушення законодавства, допущені суддею під час розгляду справ.

У вівторок, 29 серпня, Вища рада правосуддя (ВРП) розглянула питання про звільнення з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Марини Міндарьової за вчинення істотного дисциплінарного проступку - порушення законодавства при розгляді справ євромайданівців у 2014 році. Про це повідомили у прес-службі ВРП.

"Доповідач із зазначеного питання — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що 20 лютого 2017 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Міндарьової Марини Юріївни, відкриту за заявами Сімонова М.Г. та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М., ухвалила рішення № 283/2дп/15-17 про притягнення цієї судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підставою для прийняття вказаного рішення стали істотні порушення законодавства, допущені суддею під час розгляду справ про накладення на осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період Революції гідності, адміністративних стягнень у вигляді арешту строком на 15 діб на підставі статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівників міліції.

«Допущені суддею істотні порушення норм процесуального права були кваліфіковані Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя як істотний дисциплінарний поступок, що є несумісним зі статусом судді, на підставі чого Друга Дисциплінарна палата вирішила притягнути Міндарьову М.Ю. до дисциплінарної відповідальності та застосувати до неї стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення її з посади судді», — зазначив Беляневич.

Раніше Вища рада правосуддя розглянула і задовольнила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка в зв'язку з притягненням останнього до кримінальної відповідальності.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини