Передплата 2024 «Добрий господар»

На дороги цього року вже витратили більше 20 млрд грн

  • 26.08.2017, 13:31
  • 742

Обсяг коштів, які вже виділені на проведення дорожніх робіт, перевищив 20 млрд грн, а протяжність уже відремонтованих доріг – понад 750 км.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на голову уряду Володимира Гройсмана.

Він нагадав, що цього року всі роботи розпочалися вчасно — у квітні, тоді як минулого року перші дорожні тендери були проведені лише у серпні.

"Щотижня ми проводимо інспекційні поїздки регіонами, перевіряємо хід ремонтних робіт, їх якість, відкриваємо відновлені ділянки полотна. Окрема увага — будівництву нових магістралей", - сказав Гройсман.

Один з таких проектів, зазначив прем'єр-міністр, — дорога Львів — Одеса через Хмельницький, Вінницю, Миколаїв та Херсон. Траса об’єднає західний кордон з портами і стане потужною складовою транзитних можливостей України. Роботи вже розпочато, за 3-4 роки країна отримає нову дорогу європейської якості сполученням Захід-Південь.

"Ми послідовно виконуємо поставлене завдання щодо збільшення фінансування сектору інфраструктури і щодо підвищення якості доріг. За 3-5 років ситуація в дорожньому господарстві буде змінена докорінно. Якісні дороги — це не тільки можливість вільного й безпечного пересування для громадян, а й потужна точка росту для економіки та логістики держави", - підкреслив Володимир Гройсман і додав, що кожна гривня, вкладена в будівництво дороги, забезпечує 2,5 грн приросту ВВП держави.

Схожі новини