Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд прийняв самовідвід держадвоката Януковича

  • 17.08.2017, 12:03
  • 557

Оболонський райсуд Києва погодився на самовідвід державного адвоката екс-президента Віктора Януковича Віталія Мешечека.

Таке рішення зачитав у четвер на засіданні у справі про держзраду Януковича головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"Згідно з п.4 ч.4 ст. 47 КПК захисник після його залучення має право відмовитися від виконання своїх обов'язків, якщо він свою відмову мотивує відсутністю належної кваліфікації для надання правової допомоги в провадженні, що є особливо складним", - пояснив суддя своє рішення.

"Заслухавши думку прокурорів, дослідивши матеріали провадження, суд вважає за можливе прийняти відмову захисника від виконання своїх обов'язків, оскільки останній вказує на неспроможність здійснення подальшого захисту обвинувачуваного Януковича, посилаючись саме на п.4. ч.4 ст.47 КПК", - продовжив він.

Після цього суддя оголосив рішення: "На підставі викладеного та керуючись положеннями КПК, суд ухвалив: прийняти відмову захисника Віталія Мешечека від виконання своїх обов'язків із захисту обвинувачуваного Віктора Януковича".

Суд доручив Київському регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги невідкладно призначити нового адвоката Януковичу та забезпечити його явку на судове засідання, яке відбудеться 6 вересня о 10:00 в Оболонському суді. При цьому суддя уточнив, що новопризначеному захисникові треба з'явитися до суду раніше, ніж почнеться засідання, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Водночас, за словами Дев'ятка, прокурори виступили проти відводу Мешечека, оскільки вважають, що це затягне розгляд справи.

Джерело: Українська правда

Схожі новини