Передплата 2024 «Добрий господар»

Глава МЗС Німеччини закликав "забути" про Крим

  • 15.08.2017, 17:33
  • 1 225

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що дебати щодо анексії Криму поки не потрібні, оскільки необхідно сконцентруватися на питанні Донбасу.

Про це повідомляє видання Kolner stadt-anzeige.

Таким чином Габріель прокоментував заяву лідера німецьких лібералів Крістіана Лінднера про "герметизацію" питання Криму.

"Я думаю, що пана Лінднера турбують тільки заголовки газет. Нам не потрібні дебати по Криму. Нам потрібно думати про те, як ми управляємо режимом припинення вогню на Сході України. Тому що це умова, яку ми проходимо крок за кроком до більшої релаксації з Росією", - сказав німецький міністр.

У той же час, згідно з опитуванням дослідницького інституту Civey, понад 43% німців не згодні з позицією Лінднера щодо "заморожування" питання анексії Криму. З них 24,7% опитаних громадян Німеччини категорично не згодні з такою ініціативою.

Як повідомляв "Обозреватель", уповноважений уряду Німеччини з питань співробітництва з Росією Гернот Ерлер вважає, що спочатку потрібно сконцентруватися на вирішенні кривавого конфлікту на сході України, а вже потім повернутися до питання анексованого Криму .

Схожі новини