Передплата 2024 «Добрий господар»

Два українські фільми отримали нагороди на фестивалі в Локарно

  • 13.08.2017, 14:51
  • 646

12 серпня завершився кінофестиваль у швейцарському місті Локарно. Україна була представлена двома фільмами, і обидва отримали відзнаки.

Режисер Павло Остріков презентував свій короткометражний фільм «Випуск'97». Стрічка стала найкращим короткометражним фільмом за версією молодіжного журі. Про це режисер повідомив сьогодні, 12 серпня на своїй сторінці у Facebook.

«Гарні новини! Наш фільм «Випуск'97» виграв найкращу міжнародну премію короткометражних фільмів молодшого журі на Фестивалі Локарно», — написав Остріков.

У центрі сюжету — чоловік Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив більше 20 років. І з того часу намагається не втратити її знову.

«Сьогодні завершується фестиваль в Локарно, сьогодні стануть відомі переможці. Але як би там не було, головне — це знайомство з новими людьми. В розмові з ними хочеться згадати кожне англійське слово, вивчене за все життя, кожне речення, щоб повністю передати своє захоплення. Локарно — дякую, моє серце назажди покрилось леопардовими плямами», — написав перед оголошенням переможців український режисер.

Кінофестиваль у Локарно — міжнародний кінофестиваль, що проводиться щорічно в серпні в Швейцарії, починаючи з 1946 року. Кінофестиваль у Локарно є одним з найдавніших.

Особливістю фестивалю є перегляд фільмів на головній площі міста — Пьяцца Ґранде, яка може вмістити близько 8 тис. глядачів.

Схожі новини