Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Донеччині поліція затримала чиновника «міністерства торгівлі ДНР»

  • 12.08.2017, 15:06
  • 871

На Донеччині поліція затримала представника так званого міністерства промисловості і торгівлі «ДНР», який створив нормативно-правову базу відомства бойовиків. Про це інформували у прес-службі ГУ Нацполіціі Донецької області.

Як зазначається, затриманий виявився «законодавцем» терористів, який створив «нормативно-правову базу» і займався оформленням ліцензій на користь бойовиків. У мирний час він обіймав керівну посаду в одній з найбільших українських компаній.

У 2015 році 60-річний чоловік виїхав з окупованого Донецька в Лиман, де зареєструвався як тимчасово переміщена особа. Весь час він регулярно їздив до Донецька, де протягом деякого часу проживав. В один з таких приїздів йому стало відомо, що в «республіці» почали формуватися міністерства. Тоді він звернувся з резюме в «міністерство промисловості і торгівлі ДНР» і після співбесіди був прийнятий на посаду начальника відділу ліцензування «департаменту торгівлі».

«Перебуваючи на посаді, людина створила нормативно-правову базу для так званого міністерства промисловості і торгівлі «ДНР». Також займалася оформленням ліцензій - на видобуток корисних копалин, виготовлення ліків, ввезення наркотичних і психотропних засобів, утилізацію боєприпасів», - повідомили у прес-службі поліції.

В ході оперативних заходів про злочинну діяльність «чиновника» дізналися правоохоронці і затримали його. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій) КК України. Стаття передбачає до 5 років позбавлення волі.

Схожі новини