Передплата 2024 «Добра кухня»

У Порошенка анонсували переговори з радником Путіна

  • 03.08.2017, 20:56
  • 1 864

У серпні відбудеться зустріч радників лідерів країн "Нормандської четвірки", в яку входять Україна, Німеччина, Франція і Російська Федерація, щодо врегулювання ситуації в зоні військового конфлікту на Донбасі.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Поки мова йде про особисту зустріч у серпні політичних радників президентів, і ключовою темою цієї зустрічі буде виконання тих домовленостей і тих сигналів, які прозвучали під час телефонного контакту лідерів Нормандського формату, зокрема, це і стабілізація ситуації безпеки на Донбасі, але звичайно і підготовка до такої можливої зустрічі лідерів. Я не виключаю", - сказала вона.

При цьому, Геращенко допустила, що Кремль спробує заблокувати ці зустрічі.

"Німеччина входить у вибори, які у них у вересні, і, можливо, РФ спробує блокувати ці особисті зустрічі. Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу Нормандський формат, з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, тому що там потрібно відповідати на дуже неприємні запитання щодо ситуації з безпекою на Донбасі, про причетність російської армії і зброї до цього конфлікту", - додала віце-спікер парламенту.

Схожі новини