Передплата 2024 ВЗ

Євросоюз готує круглий стіл із питань антикорупційного суду в Україні

  • 17.07.2017, 10:44
  • 563

Захід має відбутися на самому початку осені.

Посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі провів зустріч із українськими депутатами. На неї до представництва ЄС у Києві прийшли Світлана Заліщук, Іван Крулько, Мустафа Найєм та Сергій Лещенко, а також представники громадянського суспільства.

За повідомленням дипломатичної установи, захід було організовано для обговорення результатів саміту ЄС-Україна, що відбувся минулого тижня. Посол Мінгареллі приділив особливу увагу потребі боротьбі з корупцією в Україні. "ЄС уважно слідкував за процесом створення належних судових інструментів для судового розгляду корупційних правопорушень. Ми й далі наголошуємо на потребі створення незалежного, ефективного судового органу з необхідними повноваженнями та необхідними ресурсами для боротьби проти корупції. Ми закликаємо до прозорого та незалежного процесу створення цього органу та відбору спеціалізованих суддів", - наголосив представник ЄС.

За інформацією представництва, на початку вересня відбудеться круглий стіл щодо наступних кроків у створенні в Україні інституцій, націлених на притягнення корупціонерів до відповідальності.

Джерело: ТСН

Схожі новини