Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тука озвучив реальний шлях повернення окупованого Донбасу

  • 17.07.2017, 17:37
  • 1 252

Україна поки що не здатна повернути території окупованого Донбасу військовим шляхом, єдиний варіант – зовнішній тиск на Росію.

Про повідомив очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в інтерв'ю виданню "Апостроф". Очільник Луганщини не є прихильником військового повернення Донбасу, оскільки українська армія ще не має достатньо сил, аби атакувати чи воювати з російською армією.

До того ж, Росія ще не застосовувала повноцінно свою авіацію та ракетні війська проти Збройних сил України, що також впливає на баланс сил на фронті.

Треба виймати голову з піску і відверто говорити, що проти нас зараз не діє авіація, проти нас зараз не діють ракетні види озброєнь. Чи в змозі ми зараз повноцінно дати відсіч у разі використання таких видів озброєнь? У мене є сумніви, що ми зможемо дати повноцінну відсіч у разі застосування Росією авіації і РВСН (ракетних військ стратегічного призначення, — "24"). Я вже не кажу про ядерну зброю, — відзначив Тука.

При тому, Тука наголосив, що потрібно постійно нарощувати міць української армії, тому що, поки існує Росія, Україна завжди буде в небезпеці.

"Росія — це ворог. Ворог страшний. Ворог підступний. Тому нам просто потрібно готуватися. А на це потрібен час. Час і гроші. Дуже великі гроші. Бо будь-яка армія для будь-якої країни світу — це величезні фінансові витрати", — наголосив він.

За словами Туки, єдиний шлях повернення територій окупованого Донбасу — зовнішній вплив на Росію.

"Є інші шляхи, які я б хотів бачити. Це шляху зовнішнього впливу на Російську Федерацію. Санкції, які б змусили її зробити ті чи інші дії. Можна зараз довго один одному розповідати, реально це чи нереально, бо є різні точки зору. Одні кажуть, що дурман великодержавний настільки глибоко засів в головах, що москалі готові воювати навіть у постолах і з балалайками. А інші кажуть, що все-таки холодильник перемагає телевізор. Я прихильник другої тези", — вважає Тука.

Очільник Луганщини також не відкидає і повернення окупованих території у звязвку зі знищенням Росії, яка існує в сьогоднішньому вигляді.

Найбільш оптимальний варіант для України та, мабуть, і для всього світу, — це взагалі припинення існування Росії як держави, в такому вигляді, як зараз. Скажу відверто: з моєї точки зору, ймовірність більше, ніж про це думає переважна більшість, — додав Тука.

Джерело: 24 канал

Схожі новини