Передплата 2024 «Добрий господар»

Українське місто очолило рейтинг найнебезпечніших місць світу

  • 17.07.2017, 13:08
  • 1 878

Американський екологічний фонд Blacksmith Institute склав рейтинг міст, які не рекомендується відвідувати, а вже жити там і зовсім небезпечно.

Передає ofigenno.com.

Дзержинськ, Росія. Минулого століття там поховали більше 200 тис. т найнебезпечніших хімічних відходів. Вода в місті настільки забруднена, що її склад у багато разів гірший критичної норми. Середня тривалість життя городян - 45 років.

Кабве, Замбія. 1902 року в країні виявили великі родовища свинцю і кадмію. Побудували підприємства для видобутку і переробки цих металів. Зараз шахти і заводи вже не функціонують, але це не покращує екологічну ситуацію. Жителі міста страждають від отруєнь. Навіть у дітей вміст свинцю у крові в 10-15 разів перевищує норму.

Ла-Оройа, Перу.У цьому шахтарському місті більше 90% жителів важко хворіють через високий вміст свинцю в крові. Нездорову обстановку створює завод, який забруднює місто з 1992 року.

Ліньфинь, Китай.Понад 3 млн жителів переживають наслідки від спалювання вугілля на місцевих шахтах. Близько 200 тис. людей страждають від пневмонії, раку легень та бронхіту. Ліньфинь вважають найбруднішим містом у Китаї. Там практично неможливо ходити без маски, адже смог цілодобово висить над містом.

Норильськ, Росія.У Норильську - одному з найзабрудненіших міст Росії - розташований найбільший у світі металургійний комплекс. Понад 130 тис. жителів міста страждають різними захворюваннями. Повітря там настільки забруднене, що 2001 року уряд заборонив в'їзд у місто іноземцям.

Сукінда, Індія.Там розташований один з найбільших кар'єрів з видобутку хрому. Майже 90% смертей у цьому районі відбуваються через захворювання, викликані отруєнням хромом.

Тянжинь, Китай.Це місто - найбільший у Китаї виробник свинцю. Концентрація металу в повітрі та ґрунті в десятки разів перевищує допустиму норму. Наприклад, пшениця, вирощена недалеко від міста, містить у 24 рази більше свинцю, ніж дозволяють китайські стандарти.

Вапі, Індія.Більше 1 тис. промислових підприємств, розташованих у цьому місті, довели Вапі до того, що рівень вмісту ртуті у воді в 96 разів перевищує норму. Понад 70 тис. жителів страждають різними хронічними захворюваннями, викликаними вдиханням важких металів, що містяться в повітрі.

Сумгаїт, Азербайджан.Це одна з найзабрудненіших територій пострадянського простору. За радянських часів у місті працювали безліч заводів, що позначилося на стані екології. Зараз багато з них перестали функціонувати, проте вся територія навколо нагадує величезний промисловий пустир.

Прип'ять, Україна. Яке місто може очолювати рейтинг найменш прийнятних для проживання міст у світі? Звичайно ж, це місто біля сумнозвісної Чорнобильської АЕС. Катастрофа, яка сталася 1986 року, принесла стільки радіації, що досі навколо атомної станції та Прип'яті тягнеться безлюдна зона відчуження радіусом 30 км.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини