Передплата 2024 «Добрий господар»

Полторак: "Росія може з новою силою напасти на Україну"

  • 02.07.2017, 08:44
  • 1 919

Російсько-білоруські навчання "Захід-2017" у вересні можуть бути використані для нападу на Україну і країни, які мають спільний кордон з Росією.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак на зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає прес-служба відомства.

"Майбутні навчання "Захід-2017", які планує провести Російська Федерація, є надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоб почати агресію не тільки проти України, а й проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією. Генеральний секретар НАТО розповів про те, які загрози вони бачать, і повідомив, що угруповання альянсу в Східній Європі буде посилено. Зі свого боку ми також адекватно реагуємо на проведення навчань", - заявив Полторак.

За його словами, передбачено величезне перекидання військ. Тільки для перекидання особового складу замовлено 4 тисячі вагонів. Це дуже велике угруповання і проведення таких навчань на кордоні з Україною є загрозою.

Як відомо, раніше він заявив, що Київ не планує повертати контроль над окремими районами Донецької та Луганської області воєнним шляхом.

"Ми не розглядаємо питання вирішення проблеми захоплення території Донецька і Луганська силовим шляхом. Але кожен громадянин України (…) буде захищати кожен сантиметр своєї землі, якщо Росія ухвалить рішення щодо відкритої агресії", - сказав Полторак.

Він наголосив, що порушення перемир'я та мінських домовленостей - на совісті Росії, зокрема через постачання військової техніки сепаратистам.

"Ми переконані, що Донецьк і Луганськ - територія України", - додав міністр та анонсував низку важливих рішень уряду та президента для повернення непідконтрольних регіонів, а також анексованого Криму, під юрисдикцію України. Конкретних кроків, утім, Полторак не назвав.

Зазаначимо, раніше Міністр оборони України Степан Полторак надав голові Комітету оборони Бундестагу В. Гелльміху конкретні відеодокази порушення Росією Мінських угод, повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter. Дипломат зазначив, що сьогодні глава українського військового відомства прибув з офіційним візитом до Берліну.

У ході візиту міністр ознайомив главу військового комітету Бундестагу з агресивними діями РФ на Сході України. Крім того, Полторак заручився підтримкою віце-голови фракції ХДС Бундестагу Фраца Йозефа Юнга для реформи українського оборонного сектора.

Джерело: ІА "Грушевського,5".

Схожі новини