Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через протести на вулицях Греції виникла сміттєва криза

  • 29.06.2017, 14:32
  • 821

У Греції працівники комунальних служб продовжують 11-денний протест. На вулицях великих міст, у тому числі Афін, залишаються гори твердих побутових відходів (ТПВ). Про це повідомляє Ekathimerini.

"Грецькі працівники комунальних служб, відповідальних за прибирання сміття, у вівторок відхилили компромісну пропозицію уряду і вирішили продовжити 11-денний протест", - йдеться в повідомленні.

Гори сміття на вулицях великих міст в умовах високих температур починають гнити, і це у розпал туристичного сезону в країні.

Голова муніципального робочого союзу Нікос Трікас після безрезультатної зустрічі з прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом заявив, що протест триватиме принаймні до четверга.

Профспілка вимагає від уряду виконання зобов'язань щодо забезпечення постійними робочими місцями робітників, які мають довгострокові контракти.

Суд вже оголосив про неконституційність планів уряду щодо продовження контрактів, а питання ще більше ускладнюються суворими бюджетними зобов'язаннями, викладеними в міжнародних угодах щодо фінансування Греції.

Уряд Греції зазначає, що відмова робітників працювати може в цьому випадку становити загрозу для здоров'я населення країни. Торгова асоціація Афін закликала обидві сторони швидше дійти згоди, оскільки сміття на вулицях шкодить туристичному бізнесу - одній з найважливіших прибуткових галузей для Греції.

Схожі новини