Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олег Березюк ночуватиме на ґанку Адміністрації президента

  • 19.06.2017, 17:51
  • 1 057

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, який оголосив голодування, вирішив проводити її на ґанку Адміністрації президента.

«Я буду тут ночувати. Я буду вживати тільки воду, а далі все залежить тільки від президента і прем’єр-міністра», — заявив він в понеділок, 19 червня.

Як повідомляє LB.ua, депутат вимагає, щоб влада не блокувала вирішення проблеми зі сміттям у Львові.

«Це стосується не сміттєвого скандалу, а знущань над людьми. Скандал — це інструмент приниження людської гідності у Львові з боку центральної влади. Це розпочала Адміністрація президента, і за рік нічого не зроблено. Держава — інструмент деспотичного знущання над людьми... А Гройсман цинічно обманює людей. Його виступ в уряді був пусковим моментом серйозного осмислення цієї проблеми», — сказав він.

Березюк також стверджує, що не обговорював свою акцію з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

«Я ні з ким це не обговорював. Я народний депутат, львів’янин. Я був минулого тижня у Львові, пройшовся по місту, побачив, як на Сихові, Левандівці, в центрі над людьми знущаються, а вони терплять. Якщо вони терплять, то чого я повинен ходити, пити, їсти. Я повинен апелювати до влади, яка повинна створювати нормальні умови для людей», — додав Березюк.

До Адміністрації президента нардеп прихопив книгу спогадів Скоропадського, каже, що її порадив колега Єгор Соболєв.

Він наголосив, що терміни його голодування залежатимуть від президента та прем'єр-міністра.

«Вони вже оголошення три рази робили і три рази обманювали. Ми ж весь час вірили. Земля, виділення, меморандуми — все це блеф. Вони повинні припинити знущання над людьми», — заявив Березюк.

Схожі новини