Передплата 2024 ВЗ

У МЗС підтвердили інформацію про зустріч Порошенка з Трампом

  • 15.06.2017, 08:08
  • 921

Однак у дипломатичному відомстві вирішили зберегти інтригу й не називати конкретних дат.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про зустріч президентів України і США, однак не назвали конкретних дат, передає УТ.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар глави держави — ред.) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною", - сказав глава МЗС України Павло Клімкін журналістам, відповідаючи на питання про можливість майбутнього візиту президента України Петра Порошенка в США вже наступного тижня.

Міністр також зазначив, що на порядку денному зустрічі будуть стояти питання про виконання Росією своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, питання окупованого Криму, доступ до нього міжнародних спостерігачів, питання двостороннього співробітництва України та США, а також допомога українським реформам.

Також, за словами міністра, будуть обговорюватися питання щодо співпраці в сфері безпеки між Україною та США. Глава зовнішньополітичного відомства анонсував "важливі політичні рішення в цій сфері".

Клімкін також уточнив, що сторони при підготовці до зустрічі Порошенка й Трампа погоджували формат участі США в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовитися з американськими партнерами щодо формату ангажування, буде це паралельний формат чи формат взаємодії на певних рівнях з нормандським форматом. Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин", - анонсував Клімкін.

За його словами, українська і американська сторона продовжать пошук варіантів взаємодії щодо здійснення тиску на РФ.

"Ми будемо працювати над тим, щоб узгодити логіку нашої взаємодії щодо тиску на Росію", - підсумував Клімкін.

Схожі новини