Передплата 2024 ВЗ

В АТО загинули 38 військових медиків, понад 200 було поранено

  • 14.06.2017, 20:54
  • 1 624

За час антитерористичної операції загинули 38 військових медиків, понад 200 отримали поранення.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу напередодні День медика у шпиталі в Покровську Донецької області, передає Еспресо.TV.

"Хочу подякувати медикам, які самовіддано виконують свій професійний обов'язок в умовах військових дій. У зоні бойових дій і на передньому краї оборони безпосередню участь у наданні медичної допомоги взяли близько 3,5 тис. військових медиків. З них понад 200 були поранені, 248 військових медиків були нагороджені державними нагородами, 38 медиків, на жаль, не повернулися з поля бою", - сказав Порошенко.

Серед загиблих героїв Ігор Зінич - Герой України, 25-річний санітарний інструктор, молодший сержант.

"Уявіть собі, він мав право на ротацію, повинен був їхати додому, але вирішив не скористатися цим правом, відмовився. Тому що у нього була важлива роль - він рятував "кіборгів" у донецькому аеропорту. 40 побратимам Ігор врятував життя, а себе не зберіг. Царство тобі небесне, Ігоре, і вічна пам'ять. Ми схиляємо голову перед лікарями, фельдшерами, медичними працівниками, які загинули, виконуючи свій військовий обов'язок. Прошу хвилиною мовчання вшанувати їх пам'ять", - заявив глава української держави. За словами президента, з початку бойових дії медичну допомогу в установах Міноборони отримали більш як 10 тис. українських воїнів. 86 тис. учасників бойових дій ви забезпечили професійну діагностику і надали кваліфіковане лікування. 3700 офіцерів і солдатів пройшли медико-психологічну реабілітацію у санаторно-курортних установах Міноборони.

"Більшість з них виявили бажання після якісної допомоги, яку надали українські лікарі, повернутися до своїх частин і продовжити службу", - наголосив Порошенко.

Схожі новини