Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Швейцарія разом з ЄС запровадить безвізовий режим для українців

  • 07.06.2017, 15:20
  • 1 608

Цю інформацію підтвердив глава Федерального департаменту закордонних справ.

Швейцарія разом з Європейським Союзом з 11 червня запровадить безвізовий режим для українських громадян. Цю інформацію під час зустрічі з президент України Петром Порошенко в середу, 7 червня, підтвердив глава Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер, повідомляє прес-служба глави держави.

Також сторони обговорили питання прискорення повернення Україні заморожених активів колишніх українських високопосадовців, які зберігаються в швейцарських банківських установах.

За інформацією прес-служби, президент України детально поінформував Буркхальтера про наслідки триваючої агресії Росії на Донбасі, а також подякував швейцарську сторону за її внесок у врегулювання.

Згідно з повідомленням, Порошенко знову запросив президента Швейцарії здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, 22 травня офіційний вісник Євросоюзу опублікував рішення про безвізовий режим з Україною. Це означає, що підписана угода запрацює через 20 днів з дня опублікування і українці зможуть їздити в країни ЄС без віз з 11 червня. Для виїзду в країни ЄС без візи українцям необхідні біометричні паспорти.

Також в Україні запрацював сайт "Відкрий Європу", який роз'яснює правила перетину кордону та перебування в ЄС. Тиждень.ua

Схожі новини